Derfor Ser du Ikke T-shirts på Golfbanen

0
920

Der er flere og flere mennesker der begynder at opbygge en vis nysgerrighed omkring golf. Der er rigtigt mange sportsgrene at vælge imellem, hvis man gerne vil til at være mere aktiv, men golf er noget ganske særligt. Det er en sportsgren der er associeret med rigdom og succes, så den er helt naturligt tiltrækkende for os. Samtidig er det en sport som det er svært at forestille sig selv deltage i. Hvis man ser en fodboldkamp i fjernsynet, så er det nogenlunde let at forestille sig hvordan det ville være selv at løbe rundt på banen. Alle har prøvet at løbe før, og langt de fleste har bare en smule erfaring med at sparke til en bold. Det er derfor nogenlunde ligetil at sætte sig selv i fodboldspillernes sted. Men når man ser nogen spille golf, så har man ikke rigtigt nogen erfaringer at drage på. Golfkøllen er et rimeligt unikt objekt, og måden den svinges på, er heller ikke noget, man bare lige kommer til at gøre. Spillerne formår derudover ikke bare at ramme bolden, men også at sende den i den rette retning med overraskende høj præcision. Det er næsten umuligt at forestille sig hvordan det kan lade sig gøre, hvis man aldrig har prøvet det før. De første par gange man selv prøver kræfter med golf kan det stadig godt virke som en umulig opgave – men det er selvfølgeligt noget man bliver bedre til med tiden.

Udefra kan golf altså godt virke ganske intimiderende, og desværre er der mange der lader sig skræmme af denne følelse. Det betyder at de aldrig får prøvet at spille golf, selvom de er nysgerrige omkring det. Men golf er slet ikke farligt, og alle er velkomne til at prøve det af!

En af de ting rigtigt mange finder intimiderende ved golf er, at man aldrig ser nogen have en t-shirt på, når de står ude på golfbanen. Det virker lidt underligt, da en t-shirt trods alt er noget nær det mest almindelige stykke tøj. Alle ejer t-shirts, og har dem på de fleste dage. Men åbenbart ikke på golfbanen? De har altid en polo eller lignende på i stedet for. Man kan hurtigt frygte, at man ikke er ”fin” nok til at spille golf, hvis man render rundt i t-shirts. Men det er noget pjat.

Golf er en forholdsvist gammel sport, og det var oprindeligt en sport der kun blev spillet af rige mennesker. Spillerne havde hele gold-”jakkesæt” på dengang, og dette var med til at understrege, at det var en gentlemans-sport.

I dag behøver man hverken være rig eller have et særligt efternavn for at spille golf. Æstetikken fra dengang har dog holdt ved, og er med til at gøre golf til noget særligt. Mange golfbaner holder fast i denne æstetik ved at have en dresscode, og det er derfor du ikke ser t-shirts på golfbanen – de er ikke tilladte. En golf polo dame eller til herrer koster dog ikke betydeligt mere end en t-shirt, så kravene omkring påklædningen bør absolut ikke holde dig tilbage fra, at prøve kræfter med selv at spille golf.