Derfor Skal Familiebilen Have Plads til Opbevaring

Når man køber en bil, så gør man det selvfølgeligt ud fra en række kriterier. Folk kan have meget forskellige kriterier, da vi jo alle er forskellige, men der er altid en række behov, som vi forsøger at tilfredsstille. Hvis man eksempelvis går meget op i, at andre mennesker kan se at man er succesfuld, så kan det indgå som et af ens kriterier for ens bil. Man ønsker at have en bil, der signalerer success til omverdenen. For nogle mennesker vil det være det absolut vigtigste kriterie, og de er villige til at gå på kompromis med ting som pris, komfort og lignende. For andre er det måske ikke et kriterie overhovedet, eller blot noget de går mindre op i, end komfort eller køreglæde. Pointen er, at der ikke findes én liste med objektive kriterier, som man kan bruge til at vælge sin næste bil. Den ?rigtige? bil er altid subjektiv: den afhænger af dine specifikke behov og værdier.

Det kan godt være en lidt hård sandhed at møde, når man står og skal købe sig en bil. Det betyder nemlig at hele ansvaret hviler på dine egne skuldre. Hvis du ender med at købe en bil, som du ikke er glad for, så er det fordi du ikke lagde nok arbejde i at forstå dine egne kriterier. Det er også hårdt sådan at skulle reflektere over ens egne værdier: det er ikke en let opgave. Mange ville derfor ønske, at andre kunne klare opgaven for én. Ville det ikke være dejligt, hvis der var en tjekliste for biler, som du bare kunne gennemgå, og dermed finde frem til den perfekte bil? Eller hvis du bare kunne spørge en ven om hjælp, og så kunne han vælge en bil for dig? I begge tilfælde ville det spare dig for den tid og energi det kræver, at forstå sine egne behov. Det ville også betyde, at du kunne lægge ansvaret fra dig, og pege fingre hvis du ender med at fortryde dit bilkøb. Så mange holder fast i drømmen om, at der er en lettere måde at købe en bil. Men det er der ikke: du er nødt til at påtage dig ansvaret, og så gøre dit hjemmearbejde ordentligt.

Der er dog nogle tommelfingerregler som kan hjælpe dig med, at definere dine egne behov. Hvis du eksempelvis er en familiefar, der er på udkig efter en ny familiebil, så er der nogle typiske krav til en bil, som du kan lade dig inspirere af. Et godt krav at sætte til en familiebil er, at den skal have god plads til opbevaring. Det er noget man eksempelvis ser i den populære Renault Megane. Mange overser behovet for opbevaringsplads: de tænker udelukkende på, at der selvfølgeligt skal være plads til alle passagerene. Men hvad gør du, når familien skal på ferie, eller alle skal deltage i et arrangement? Så er det pludseligt ikke nok, at der er plads til alle passagerene. Der skal også være plads til deres bagage og lignende.