Drop Kødet og Bliv Bedre Ude i Køkkenet

De fleste danskere er nogenlunde produktive ude i et køkken. Der er selvfølgeligt forskel på hvor mange retter man kan finde ud af at lave, og hvor godt de smager, men overordnet set er vi danskere okay kompetente. De fleste kan i hvert fald overleve selvom de selv står for madlavningen: og hvis man kan læse en opskrift, så kan man også lave mad der smager ganske udmærket.

Men hvad gør man, hvis man gerne vil blive endnu bedre ude i køkkenet? Hvis man gerne vil presse sig selv til at have en endnu bedre forståelse for madlavningens kunst, og måske kunne imponere venner og familie med retter, som de aldrig har prøvet før?

Der er selvfølgeligt mange forskellige tilgange, og de kan alle sammen virke. Jeg har dog fundet en måde at forbedre mine køkken-evner på, som jeg selv synes var ekstra sjov og super let at gå til. Jeg besluttede mig ganske enkelt for at droppe kødet én gang om ugen.

Jeg er ikke hverken vegetar eller veganer; jeg elsker faktisk at spise kød. Men det gik op for mig, at kød ligesom begrænser vores fantasi. Når vi går ud i køkkenet for at lave mad, så har vi næsten altid den samme grundlæggende strategi: der skal tilberedes kød, noget ?fyld? som kartofler, ris eller spaghetti, og så noget sovs. Stort set alle danske retter kan koges ned til de tre elementer: kød, fyld og sovs.

Det er der ikke noget galt med som sådan, og det gør det da utroligt let at angribe madlavningen. Men hvis man gerne vil presse sig selv, og udvide sin horisont, så kan det være en fordel at sætte nogle nye grænser for sig selv. Ved at arrangere en kødfri dag én gang om ugen, så tvinger du dig selv til at tænke udenfor de typiske elementer. Nu er du nødt til at læse op på tingene, prøve kræfter med noget nyt og generelt lave en masse eksperimenter.

Der er massevis af lækre vegetarretter derude, og jeg kan kun anbefale, at du følger nogle af de populære opskrifter til at starte med. Det vil hjælpe dig med at se madlavningen fra et nyt perspektiv, hvor kød ikke er i fokus. Det bedste af det hele er, at vegetarisk mad faktisk giver dig langt mere frihed: der er uendeligt mange måder at kombinere de massevis af forskellige grøntsager og krydderier på.

Efterhånden som du begynder at have en intuitiv forståelse for at lave vegetariske retter, så vil du helt naturligt føle dig inspireret til at bringe nogle af disse nye og spændende koncepter ind i din almindelige madlavning. Ved at kombinere de ting du har lært fra den vegetariske madlavning med de traditionelle kødretter kan du virkeligt skrue op for smagsoplevelsen.