Sådan Finder du Hudplejeprodukter der Passer til Dig

Det er aldrig for sent at komme i gang med, at tage sig godt af sin hud. Mange starter når de rammer teenage-alderen, og det kan være ganske godt, at starte en rutine i denne tidlige alder. Men selv hvis man først får øjnene op for hudpleje når man er 40, 50 eller 60 år gammel, så vil man stadig kunne opnå imponerende resultater. Du bør altså absolut ikke lade din alder holde dig tilbage: jo før du går i gang, jo hurtigere vil du se resultater.

Men med alle de mange forskellige hudplejeprodukter på markedet, så kan det godt være svært at overskue, hvordan man kommer i gang. Vi mennesker er alle forskellige, og det er vi på rigtigt mange forskellige måder. Dette gælder også vores hud: din hud er anderledes end min hud, og det betyder, at du og jeg måske ville få mest ud af, at bruge forskellige hudplejeprodukter. Det er også meget muligt at vi har forskellige mål: hvad er grunden til, at du gerne vil til at pleje din hud bedre?

Når du har en nogenlunde idé om, hvad det er du gerne vil opnå, så kan du begynde at kigge på de forskellige typer af produkter. Helt overordnet er nogle af de mest udbredte:

Solcreme: Alle ved hvor vigtigt det er at have solcreme på om sommeren. Solen udsender UV-stråler der kan skade vores hud, og i værste fald føre til hudkræft. Selv hvis du ikke får kræft, så vil den kraftige stråling af din hud stadig kunne føre til brune pletter, mørk hud og tidlige rynker. Det kan altså godt betale sig at tage noget solcreme på, så huden er beskyttet imod de skadelige UV stråler.

Toner: En toner er et ganske simpelt produkt, der renser huden. En god toner hjælper huden med at komme af med overflødige olier, snavs og makeup rester. En toner er god at have ved hånden, men sørg for, at du ikke bruger den alt for ofte ? den kan nemlig udtørre huden.

Øjencreme: Det hud vi har rundt om øjnene er særligt følsomt, og derfor findes der cremer specifikt designet til, at pleje denne sarte hud. En god øjencreme hjælper huden med at holde på fugten, og kan ofte hjælpe med at minimere de finere rynker.

Fugtighedscreme: Tør hud er en af de primære grunde til, at vores rynker virkeligt bliver tydelige. Med en god fugtighedscreme kan du hjælpe huden med at bevare sin fugtighed, og dermed reducere mængden af tydelige rynker. Hvis du har meget tør hud, så kan du overveje en olie-baseret fugtighedscreme da den er ekstra effektiv. Oliebaserede fugtighedscremer kan dog føles meget tunge på ansigtet, så her anbefales en fugtgivende lotion der ikke fedter.

Nu kender du lidt til de forskellige typer af hudpleje. Det næste skridt er, at vælge et godt mærke. Jeg går personligt meget op i, at de produkter jeg bruger er lavet af naturlige og sikre ingredienser, og her har jeg stor tiltro til hudplejeprodukterne fra ecooking. En god tommelfingerregel er at læse listen over ingredienser, og så slå de ting op, som du ikke har hørt om før.