Sådan Hjælper dit Tøj dig med at Øge din Karisma

Karisma er et lidt sjovt begreb at arbejde med, fordi det er så flygtigt. Vi har alle sammen en idé om, hvad det vil sige, at en person har karisma. Du kan sikkert hurtigt finde eksempler på karismatiske mennesker i din omgangskreds, eller blandt de kendte mennesker, vi ser i fjernsynet. Men hvad er karisma? Hvordan kan det være at nogle mennesker er mere karismatiske end andre, og kan det lade sig gøre, at øge sin egen karisma?

Det er let for os at vurdere, hvorvidt en person er karismatisk eller ej. Det er typisk noget vi kan lave en klokkeklar konklusion på indenfor få minutter efter at have mødt et andet menneske. Alligevel har vi svært ved at sætte ord på, hvad det helt konkret er ved den anden person, som giver dem denne karisma. Vi har let ved at genkende det, men ved ikke hvilke del-elementer karismaen består af. Det gør det altså svært at øge sin egen karisma: hvor skal man starte? Hvad lægger til grund for høj karisma, og hvad kan man gøre for, at øge disse faktorer?

Ethvert forsøg på, at koge karisma ned til nogle helt specifikke del-elementer, vil næsten altid fejle. Det er nemlig helheden vi opfatter som karisma. Et godt eksempel her er, at karismatiske personer ofte hviler i sig selv og er meget selvsikre. Men en person der kun har stor selvsikkerhed vil typisk blive set som arrogant ? hvilket ikke er kompatibelt med karisma. Der er altså rigtigt mange forskellige ting der skal være både på plads, og i balance, for at vi sidder tilbage med en følelse af, at et andet menneske er karismatisk. Forsøger man at identificere de enkelte del-elementer, og optimere på dem én efter én, så vil man hurtigt finde ud af, at det ikke helt hænger sådan sammen. Karisma er mere, end bare summen af de enkelte dele: og det betyder, at vi er nødt til at angribe problemstillingen fra den anden ende.

Fremfor at dele karisma op, og finde de enkelte del-elementer, så bør du kaste dig selv ud i den dybe ende, og arbejde på at være karismatisk fra starten af. Ingen del-elementer, ingen forsimplinger: være karismatisk så godt som du kan, og du vil helt naturligt træne alle de rigtige elementer og samspillet imellem dem.

En af de bedste måder at gøre dette på, er ved at klæde dig på i tøj, der signalerer karisma. Når du er klædt på fra top til tå i elegant Fransk designertøj fra Balmain så kan du ikke undgå at føle din egen karisma vokse. Mærk efter hvordan det føles, og kast dig selv ud i sociale situationer, hvor du har en chance for at agere på karismatisk vis. Med det rette tøj får du langt lettere ved at spore dig ind på, hvordan karisma ser ud, set indefra.