Undgå uventede regninger med en tilstandsrapport af din lejlighed

0
668

Skal du til at sælge din lejlighed eller leje den ud? Så skal du have en tilstandsrapport af boligen på plads, så du kan undgå at hæfte for eventuelle mangler i lejligheden, som lejer eller køber melder på senere hen. En tilstandsrapport til lejlighed giver dig et samlet overblik af din ejendom og sikrer dig i mod uventede regninger.

Med en tilstandsrapport til lejlighed sikrer du dig mod eventuelle skader og mangler i lejligheden, som lejer eller køber måtte opleve på senere tidspunkt. Faktisk er rapporten helt frivillig, når du skal sælge eller købe en lejlighed, men det er en rigtig god idé. Tilstandsrapporten fortæller dig og køber hvordan din bolig står til ved overdragelse. En tilstandsrapport til lejlighed er altså en form for forsikring, hvis lejer eksempelvis vælger at renovere i lejligheden og det går galt. Med forsikringen i skuffen, kan du påvise at det ikke er dig, der skal betale for at rette op på lejers projekt.

Undgå også at skulle stå til regnskab for køber flere år frem i tiden, hvis du har en tilstandsrapport af din lejlighed. Et eksempel vil være, hvis køber finder ud af på senere tidspunkt, at der er udført ulovlige reparationer i køkkenet, så er det dig som skal stå til ansvar for regningen og det er ingen billig fornøjelse. Tilstandsrapporten giver dig mulighed for at få en ejerskifteforsikring af din lejlighed, og på den måde fraskriver du dig alt ansvar.

 

Få hjælp af en bygningssagkyndig 

Du ved måske allerede at du gerne vil sælge eller leje din lejlighed ud, men du har du endnu ikke fået tilstandsrapport til lejlighed. Så vil opsøgning af en bygningssagkyndig være et godt sted at starte. En byggesagkyndig hjælper dig med at vurdere dit hjem, så du også ved hvad du kan kræve i depositum for en eventuel lejer eller hvad din lejlighed er værd. En byggesagkyndig kommer hjem til dig og udarbejder to rapporter, der fortæller om din lejligheds tilstand. Du skal dog være opmærksom på at kvaliteten af tilstandsrapporter varierer. Hos Botjek bliver tilstandsrapporten udarbejdet af en professionel og neutral byggesagkyndig.