Værd at Vide om Forskellige Typer Mundbind

De fleste mennesker kender ikke særligt meget til mundbind, og tænker, at det er lidt lige meget hvilke mundbind man køber. Det er dog værd at vide, at der er forskel på de forskellige typer mundbind. Alt efter hvad du har brug for at mundbindet gør, så kan den ene type være betydeligt bedre end den anden. Hvis du ikke er opmærksom på forskellene, så risikerer du altså at købe mundbind, der ikke er designet til dit at dække dine behov.

Den første type mundbind er dem, der bliver kaldt for ?Type 1?. Det er et ganske almindeligt mundbind designet til dem, der ønsker beskyttelse når de går rundt ude i det offentlige rum, og ikke kommer alt for tæt på andre mennesker. Filteret i et Type 1 mundbind har en filtreringseffekt på 95%, og de er altså ganske effektive, selvom de er den billigste type mundbind.

Derefter har vi mundbind type 2. Denne type mundbind har en filtreringseffekt på 98%, og filtrerer altså bedre end type 1 mundbind. Den ekstra filtrering gør, at de egner sig bedre til folk der ikke kan undgå områder med forhøjet smitterisiko. Hvis man eksempelvis skal besøge et hospital, eller er nødt til at stå tæt på mange mennesker med ukendt smittestatus, så kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for nogle mundbind, der filtrerer ekstra godt. Hvis du selv er ekstra modtagelig overfor sygdom, så kan det også være en god idé, at bruge type 2 mundbind.

Udover type 1 og type 2 mundbind, så er der også forskel på mundbind designet til engangsbrug, og dem af stof, der kan genbruges flere gange. Stofmundbind er naturligvis dyrere per styk, end undergangsstemning er, men så kan de til gengæld også bruges rigtigt mange gange. Til at starte med er stofmundbindet altså den dyre løsning, men det kan sagtens tjene sig selv hjem på sigt. Man skal dog huske at stofmundbindet skal desinficeres og/eller vaskes hyppigt, da man ikke har lyst til at trække vejret igennem et beskidt stykke stof. Det er også vigtigt at man forstår, at der ikke er nær de samme krav til stofmundbind som der er til CE-mærkede engangsmundbind. Hvis stofmundbindet er hjemmelavet, så er det helt umuligt at vide sig sikker på, hvor godt det filtrerer. Hvis du ønsker en sikkerhed for bakteriefiltreringseffekten af dit mundbind, så er et engangsmundbind altså typisk et bedre valg end et stofmundbind.

Som du kan se, så er der altså ikke ét mundbind der altid er det rigtige valg. Alt efter hvad dit behov er, så giver det mere mening at købe den ene type frem for den anden. Du er nødt til at vægte den risiko du står overfor, med prisforskellen på de forskellige løsninger.